Günümüzde yaşlılık kadar; kadının iş hayatına katılması, aile yapısının geniş aileden çekirdek aile yapısına dönmesi, toplumsal değişimlerle birlikte insanların daha çok bireyselleşmesi; hastalık durumlarında ise gerekli koşulların ve ekipmanın sağlanamaması gibi nedenlerle Ankara yaşlı bakımı da önemli bir sorun haline gelmiştir.Yaşlının kendi kendine yetemiyor olması; konuşma-görme sorunu, hareket kısıtlığı, tuvaletini tutamama, kişisel temizliğini sağlayamama, yememesi gereken şeyleri yeme ya da yemesi gereken şeyleri yememe, ilaçları reddetme gibi problemlerin yanında; çevresindeki insanlara güvenmeme, aşırı alıngan-endişeli olma, değişiklikleri reddetme ve etrafındakileri eleştirme gibi problemleri ortaya çıkarmaktadır. Yaşlılığın üzerine özellikle demans ve diğer zihinsel-bedensel hastalıklar eklendiğinde ise kişilik ve davranışlardaki değişiklikler çok daha fazla olmakta aile yaşlısını tanıyamamakta ve sağlıklı bakım hem yaşlı için oldukça güçleşmekte hem de ailenin dengesini bozmaktadır.
Ankara Yaşlı bakımı kalitesi yaşlının yaşam kalitesini artırmakla birlikte profesyonel bir iştir. Sadece kişisel bakım hizmetlerini yapmak bile en az bir kişi gerektirdiğinden bakım gereksinimi olan yaşlıya, sağlık ve sosyal hizmet kuruluşlarınca ev içi-dışında hizmetler sunulması onun yaşam kalitesini yükselmektedir.
Genellikle yardım, takip, sağlık hizmeti, süreli bakım ve yemek servisi olarak şekillendirilen, psiko-sosyal, fizyolojik-tıbbi destek, sosyal hizmet ve diğer hizmetler olarak çeşitlendirilen koruyucu, önleyici, tedavi edici nitelikli yaşlılara yönelik evde bakım hizmetleri; dışarıdan doktor, hemşire, sosyal hizmet uzmanı, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, bakım elemanı gibi profesyonellerle verilmektedir.
Yaşlının öz bakımını yaptırmak, odasının temizlik ve düzenini sağlamak, sağlık takibini yapmak, beslemek, sürekli izleyip desteklemek, zamanını yönetmek, güvenliğini sağlamak kolay bir iş değildir. Bu anlamda yaşlı, ona bakım veren(ler) ve ailesi çok yönlü desteklenmelidir.